Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Nokian mukana alamäkeä

Vajaan neljän prosentin laskussa ollut Nokia kiskoi Helsingin pörssiä alamäkeen iltapäivällä. Yleistä kehitystä kuvaava Hex-indeksi oli 2,4 prosenttia pakkasella 15758 pisteessä, kun painorajoitetun portfolioindeksin pudotus oli 0,3 prosenttia. Nokia oli tullut alas 2,15 euroa 55,45 euroon.
Toiseksi vaihdetuimman Soneran ilme oli jo paljon pirteämpi: 2,6 prosentin nousu toi osakkeen hinnan 51,30 euroon. Turkcellista saatujen myyntivoittojen lisäksi Sonera nautti huhusta, jonka mukaan saksalainen Deutsche Telekom olisi tehnyt tarjouksen amerikkalaisesta VoiceStreamista. Sonera omistaa VoiceStreamista miltei 8 prosenttia.

Sijoittajat sytytti myös Saunalahdelta tullut positiivinen tulosennuste. Yhtiö odottaa tilikautensa tuloksesta voitollista toisin kuin vielä ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä ennustettiin. Osake ampaisi yli kahdeksan prosentin nousuun.

Useimmat toimialat olivat laskussa tai lähellä eilisiä päätöslukemiaan. Poikkeus oli pankit ja rahoitus, joka oli parantanut 1,8 prosenttia.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme