Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Nousu jatkui

Nokia-vetoinen Helsingin pörssi jatkoi puolen päivän aikaan kolmen prosentin nousussa. Nousun taustalla oli se, että niin Nokian kuin Soneran kurssit päättyivät keskiviikkona New Yorkissa selvästi Helsingin päätöstason yläpuolelle.

Kello 12.30 aikaan keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 3,4 prosentin korotusta 10574 pisteessä. Painorajoitettu portfolioindeksi oli vahvistunut 1,7 prosenttia. Nokian kurssi piti yli neljän prosentin nousunsa 36,50 euron hintaisena. Soneraa vaihdettiin 10,60 eurolla. Vaihtoa oli koossa 317 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli 211 miljoonaa.

Vaihdetuimpien listan kärjessä keikkui Sampo, jonka osakkeita pääomasijoittaja Capman realisoi 30 miljoonalla eurolla. Keskeisistä toimialoista metsäteollisuus oli vahvistunut 3,7 prosenttia, pankki- ja rahoitus 2,1 prosenttia ja metalli- ja konepajateollisuus puoli prosenttia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme