Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Nousuvire vahvistui

Helsingin pörssissä aamun lievä nousuvire oli iltapäivällä vankistunut sen verran, että Hex-indeksi oli kello 12.30 jälkeen jo reilun kahden prosentin nousussa. Nousua johti jälleen Nokia, jonka kurssi oli 2,4 prosenttia plussalla 22,63 eurossa.

Portfolioindeksi oli puolitoista prosenttia plussan puolella ja vaihtoa koossa runsaat 200 miljoonaa euroa. Perloksen aamuinen parinkymmenen prosentin nousu oli laantunut 15 prosentin vaiheille, ja osakkeesta maksettiin 11,45 euron hintaa.

Selvässä nousussa olivat myös mm. Aspo, Aldata, Teleste, Fiskars ja Sonera, jonka kurssi oli petrannut tiistaista 9 prosenttia 6,16 euroon. Laskijoitten listan kärkipaikkaa piti edelleen SSH Communications, jonka kurssi oli halventunut noin 7 prosenttia 3,15 euroon.

Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori nousi Nokian tahdissa noin 2,6 prosentin vauhtia. Sekä metsä- että metalliyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin vajaan prosentin nousussa. Pankki- ja rahoitussektorilla nousua oli hieman yli prosentin verran.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme