Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Öljy heiluttaa kursseja

Osakemarkkinoilla öljy heiluttaa kursseja. Öljyn hintaa pönkittää se, että Yhdysvalloissa raakaöljyvarat ovat alimmillaan vuoden 1976 jälkeen. Öljy-yhtiöiden ohella teknologiayhtiöiden kurssit vahvistuvat, koska uuden talouden arvellaan selviävän kalliista öljystä paremmin kuin perinteisen teollisuuden. Nasdaq nousikin New Yorkissa pitkästä aikaa yli 4000 pisteen. Nokia heikkeni New Yorkissa, vaikka päätyi Helsingin noteerausta korkeammalle. Myös Sonera painui edelleen. Nikkei on ollut koko päivän selvässä nousussa.

Valuuttamarkkinoilla dollari on painunut laskuun. Yhdysvaltojen keskuspankin tiistainen päätös jättää korot ennalleen antavat viitteen siitä, että koronnostot ovat USA:ssa nyt ohi. Dollari on heikentynyt sekä jeniä että euroa vastaan. Keskeisten korkojen muutokset ovat vähäisiä, mutta suunta on alaspäin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme