Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Pörssi painui miinukselle

Helsingin pörssin kaupankäynti päätyi tänään lievästi miinukselle mm. Pohjolan vetämänä. Päätösluku oli 4900 pisteessä ja laskua oli 0,24 prosenttia.

Nokian kurssi noteerattiin reiluksi 12 euroksi Helsingissä. New Yorkissa Nokian kurssi oli kaupankäynnin alettua lievässä nousussa ja liki 13 dollarin hintainen osakkeelta. Myös metsäteollisuus oli laskussa Helsingissä.

Pörssin kokonaisvaihto oli 535 miljoonaa euroa.

Dollari heikkeni tänään euroa vastaan, kun pelot Irakin sodasta pitivät sijoittajat sivusta markkinoilta. Euroopan pörsseissä teollisuusosakkeiden hinnat putosivat alimmilleen kuuteen vuoteen. Korot kuitenkin nousivat päivän päätteeksi, kun Yhdysvallat ilmoitti vahvoista talousluvuista.

Euroopan keskuspankin ekonomisti Otmar Issing totesi tänään, että hintatason pitäminen tasapainossa on suurin tehtävä keskuspankille. Sen avulla pankki varmistaa yhteisen valuuttamme säilytysmahdollisuudet, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme