Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: pörssipäivä päättyi loivaan laskuun

Helsingin pörssissä osakekurssien lasku jäi tänään melko loivaksi. Laskua hillitsi iltaa kohti menoaan kohentanut Nokia, jonka 17,48 euron päätöskurssi oli hitusen keskiviikkoa parempi. Hex-indeksin lasku jäi 1,08 prosenttiin, kun Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi oli 2,68 prosentin laskussa.

Laskussa olivat varsinkin metsä- ja metalliyhtiöt. Molemmilla toimialoilla kurssit tulivat alas keskimäärin noin 3,5 prosentin vauhtia. Pankkitoimiala oli vajaan kolmen prosentin alamäessä. Tele- ja elektroniikkatoimialalla lasku jäi yhden prosentin tuntumaan.

Hex-indeksin päätöslukema oli 5980,47 pistettä ja vaihtoa kertyi varsinaisen kaupankäynnin aikana noin 566 miljoonaa euroa.

Päivän laskijoitten kärkijoukossa oli Rapala, jonka kurssi putosi tuloksen julkistuksen jälkeen melkein 11 prosenttia 4,30 euroon. Myös Metso oli melkein kymmenen prosentin laskussa, ja SSH Communicationsin kurssi tuli alas yhdeksän prosenttia. Muita kärkipään laskijoita olivat Keskon A-osake, Benefon, Pohjolan B-osake, Polar ja Evox Rifa.

Sonera tuli päiväkaupan aikana 5,5 prosenttia alaspäin ja halpeni 2,90 euroon. Sanoma-WSOY:n A-osake tippui liki 15 prosenttia 10,22 euroon, mutta sillä tehtiin vain muutama kauppa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme