Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Pörssiviikko alkoi nousutunnelmissa

Powertel-osuuden myynti ja yli viiden miljardin markan myyntitulot eivät pahemmin hetkauttaneet Soneran osakkeen kurssia Helsingin pörssissä aamulla.

Sonera kallistui 1,5 prosenttia ja vaihtui aamupäivällä 37,10 euron hintaan. Yhtiön kurssi on varovasti toipumassa jyrkästä alamäestä, johon Saksan umts-valloitus sen ajoi. Powertelista saatavia tuloja pidetään kurssikehityksen kannalta myönteisinä, mutta toisaalta välttämättöminä investointien maksamiseksi.

Pörssiviikko alkoi Helsingissä nousutunnelmissa, kun myös toinen pörssiveturi Nokia avasi plussalle. Nokia kallistui 46,70 euroon. Hex-indeksi näytti prosentin nousua perjantain päätöstasosta. Kello 11.35 indeksin pisteluku oli 13556. Metsäyhtiöillä viikko lähti liikkeelle kehnosti. UPM-Kymmene oli 2,3 prosentin laskussa ja Stora Enso otti 1,6 prosenttia takapakkia. Nousuun lähti 11 miljoonan markan tilauksesta kertonut Tecnomen, joka kallistui 9,5 prosenttia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme