Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Sonera luisuu

Soneran osavuositulos aiheutti markkinoille pettymyksen ja veti yhtiön osakkeen jyrkkään laskuun Helsingin pörssissä. Hieman ennen kello 14:ää Sonera oli 9,3 prosentin laskussa, ja osake vaihtui 45,75 euron hintaan.

Soneran vertailukelpoinen liikevoitto putosi alkuvuonna 15 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Notkahdusta ei juurikaan pehmittänyt aamuinen tieto, että yhtiö on saamassa yli 23 miljardin markan tulot VoiceStream-osuutensa myynnistä Deutsche Telekomille. Sonera nousi hiljaisessa pörssissä vaihdetuimmaksi osakkeeksi ja veti myös Hex-indeksin alamäkeen. Hex osoitti 0,4 prosentin laskua 16 233 pisteeseen. Kokonaisvaihto oli vain 258 miljoonaa euroa.

Outokumpuun oltiin tyytyväisiä osavuosituloksen jälkeenkin, ja yhtiön osake oli 2,8 prosentin nousussa. Nokiakin jaksoi sinnitellä ylöspäin huolimatta laskustaan New Yorkissa: Helsingissä osake vaihtui 0,4 euroa perjantain päätöshintaa kalliimmalla eli 48,25 eurolla.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme