Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Sonera yhä laskussa

Soneran osake on halventunut reilusti pörssikaupankäynnissä. Osaketta kaupattiin kello 14 aikaan 38,3 eurolla, missä oli laskua keskiviikon päätöstasosta peräti 8,9 prosenttia.

Kurssi kävi päivällä jo 36,8 euron tasolla ja laskua oli silloin lähes 13 prosenttia. Soneran osaketta riepottelee eilen julkistettu Saksan kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoon oikeuttava umts-lupavoitto. Soneran ja Telefonican muodostaman 3G-konsortion ei uskottu voittavan lisenssiä. Konsortio maksaa lisenssistä jättimäisen 50 miljardin markan summan.

Nokian osaketta kaupattiin 45 euron hintaan, 2,7 prosenttia kallistuneena. Pörssin yleisindeksi Hex oli Nokian vetämänä prosentin nousuvauhdissa 13269 pisteessä. Painorajoitettu portfolio-indeksi oli puoli prosenttia pakkasen puolella.

Päätoimialoista metsäteollisuus oli kovassa 1,3 prosentin nousussa Stora-Enson perässä. Metalliteollisuus sekä pankit olivat hienoisesti miinuksella. Media- ja kustannusala oli 0,6 prosenttia plussalla. Alma Median osaketta vaihtui 6,1 prosenttia kallistuneena 35 eurolla.

Huonontuneen tuloksensa julkistanut PMJ Automec oli lähes neljän prosentin alamäessä. Osavuosikatsaus ei ollut sijoittajien mieleen myöskään KSP Groupin tapauksessa ja osaketta kaupattiin viisi prosenttia halventuneena.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme