Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Sonera yhä laskussa

Soneran osakkeen hinta oli puolen päivän jälkeen laskenut Helsingin pörssissä yhdeksän prosenttia. Osakkeesta maksettiin 9,01 euroa eli reilut 90 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Viime vuoden maaliskuussa Soneran osakkeen hinta lähenteli 100:aa euroa.

Meklareiden mukaan markkinat eivät ole edelleenkään vakuuttuneita siitä, että Soneran johtamisongelmat olisivat ohi. Eilisessä yhtiökokouksessa Soneran hallintoneuvosto lakkautettiin ja hallitus uusittiin yhtä jäsentä lukuunottamatta.

Pörssikaupan yleinen alavire oli syventynyt edelleen puolen päivän jälkeen. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 4,4 prosentin pudotusta 8288 pisteessä ja painorajoitettu portfolioindeksi oli hiipunut 2,8 prosenttia.

Nousutunnelmaa piti yllä matkapuhelinvalmistaja Benefon, joka kertoi 20 miljoonan euron sopimuksesta Etelä-Afrikkaan. Benefonin osake näytti 18 prosentin parannusta. Sitä vastoin Nokian osakkeen hinta oli 5,5 prosentin laskussa ja Nokiaa vaihdettiin 27,05 eurolla. Kokonaisvaihtoa oli kertynyt 257 miljoonaa euroa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme