Mainos
Mainos

Pörssikatsaus: Wall Street pettyi korkopäätökseen

Nokia ja Sonera saivat muiden mukana kylmää kyytiä, kun amerikkalaiset sijoittajat pettyivät Fedin korkopäätökseen. Molemmat suomalaisyhtiöt laskivat ja menivät yli 7 prosenttia alle Helsingin eilisten päätöskurssien.

Tänään Tokiossa osakekurssit ovat nousseet Wall Streetin pettymyksestä huolimatta. Taustalla on Japanin keskuspankin maanaintainen päätös ohjauskoron pudottamisesta nollaan ja rahan tarjonnan lisäämisestä niin, että maassa päästään inflaatioon nykyisen deflaation sijasta. Päätös tukee vaikeuksissa kamppailevia pankkeja.

Kurssit

Valuutoissa euro on vahvistunut suhteessa dollariin ja dollari puolestaan suhteessa jeniin. Euroa vahvistaa arvio, että Yhdysvaltain talous on kohtuullisen pysyvissä vaikeuksissa, joiden helpottuminen ei ole näkyvissä.

Yhdysvalloissa pitkä 30 vuoden korko laski, kun sijoittajat siirtyivät osakkeista joukkovelkakirjoihin. Saksan 10 vuoden korko nousi eilen hieman.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme