Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Kaupankäynti Helsingin pörssissä lähti tänään liikkeelle nousevin kurssein Nokian vetämänä. Selvästi vastavirtaan oli menossa Tietoenator, jonka osake laski ensimmäisen vajaan puolen tunnin aikana lähes 15 prosenttia eli 5,50 euroa 32,70 euroon. Syynä alamäkeen oli yhtiön selvästi odotuksia huonompi alkuvuoden tulos.

Nokia sen sijaan sai puhtia New Yorkista, ja yhtiön osake nousi 0,30 euroa 83 euroon. Hex-indeksi osoitti 0,4 prosentin nousua pisteluvussa 7731,64. Painorajoitettu portfolioindeksi oli 0,16 prosenttia plussalla. Hyvät tulostiedot puolestaan nostivat Osuuspankin osaketta yli seitsemän prosenttia 9,45 euroon ja Lemminkäinen paransi reilut viisi prosenttia 9,20 euroon.

Kolme keskeisintä toimialaa olivat plussalla. Metsäosakkeet olivat nousseet keskimäärin 0,75 prosenttia, kun ne eilen menettivät yli kolme prosenttia. Metalli- ja konepajatoimiala oli noussut 0,4 prosenttia ja pankki- ja rahoitusala 1,6 prosenttia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme