Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Pörssi on lähtenyt muiden Euroopan pörssien mukana nousuun.

Metsäyhtiöt saivat vetoapuaruotsalaisten SCA:n ja MoDon nousustaTukholman pörssissä. EU:n komissio sinetöi tänään yhtiöiden hienopaperi-tuotannon yhdistämisen. Sonera hypähti tuloksen julkistamisen aattona. Raisiota taas pönkittivät tiedot, että sen amerikkalais-kumppani lanseerasi Benecol-salaattikastikkeet USA:ssa. Pörssinousun sinetöi Nokia, joka nyt jatkaa nousuaan New Yorkissa. Vain vakuutussektori painui selvään laskuun Pohjolan perässä.

Korot nousivat kautta linjan. Niitä pönkittivät entisestään talouskasvun jatkumista todistavat tilastot, joita julkistettiin niin USA:ssa kuin Ranskassakin.

Inflaation pelko hermostutti USA:n markkinoita ja piti dollarin alamaissa. Dollari ei vahvistunut edes jeniä vastaan, vaikka Japani julkisti odotettua synkemmät työttömyysluvut. Britannian vahvat tuotantoluvut nostivat punnan arvoa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme