Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Pörssikurssien heilahteluvoima ei aamulla ottanut loppuakseen, Helsingin pörssi loikkasi yli seitsemän prosentin nousuun Wall Streetin kurssitoipumisen innoittamana. Ennen markkinoiden aukeamista välittäjät olivat epäilleet nousun jäävän vaimeammaksi.

Nousun selkärankana oli luonnollisesti Nokia, jonka osake hyppäsi yhdeksän prosenttia 52,6 euroon. Myös Sonera vahvistui 7 prosenttia 56,5 euroon. Hex-yleisindeksi kaahasi 13 kaupankäyntiminuutissa 1050 pistettä eli 7,3 prosenttia ylöspäin, pisteisiin 15313.

Maanantaiaamun asetelma kääntyi päinvastaiseksi myös siten, että nyt laskussa oli vain kolme yhtiötä niistä 84:stä, jolla käytiin kauppaa. Aamun vahvin nousija oli Comptel, joka kertoi tuloksen kaksinkertaistumisesta ja Yhdysvaltojen-tyttären perustamisesta. Mediaattoritalon arvo kasvoi uutisten ja yleisen markkinatunnelman imussa 21 prosenttia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme