Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Japanin kaupan ylijäämä oli hieman markkinoiden odotuksia pienempi. Tämä vahvisti dollaria Aasiassa. Yhdysvaltain korko putosi hieman, Saksa korko pysyi perjantain tasolla.

Aasian pörssit ovat seuranneet Wall Streetin perjantaista syöksyä. Nikkei-indeksi on tällä hetkellä vähän alle 2 prosenttia miinuksella.

New Yorkin pörssissä keskeisten teollisuusosakkeiden hintoja kuvaava indeksi laski perjantaina yli kolme prosenttia.

Analyytikoiden mukaan myyntiryntäys johtui heikentyneestä dollarista ja huolestuneista yhtiöiden tulosodotuksista. Nokia halpeni lähes 11 markkaa.

Maailman osakemarkkinoilla odotetaan tänään mustaa maanantaita. Wall streetin perjantain pudotus saattoi eräiden asiantuntijoiden mukaan osaksi olla vain pitkään kestäneen nousun korjausta, kun kurssinousun voittoja keräiltiin. Yleiseen pörssiromahdukseen ei uskota.

Myös Helsingissä on odotettavissa kurssilaskuja. Suurimmat notkahdukset uhkaavat pääanalyytikko Jukka Huuskosen mukaan viime aikoina eniten kallistuneita osakkeita, joilla on paljon ulkomaisia omistajia. Näitä ovat muun muassa Nokia, Hartwall ja Raision tehtaat.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme