Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Osakkeiden hinnat laskivat selvästi Helsingin pörssissä tänään. Aamulla lasku oli vielä puolentoista prosentin luokkaa, mutta varsinaisen kaupankäynnin päättymiseen mennessä kurssit olivat ehtineet laskea 2,59 prosenttia.

Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi oli päivän päättyessä pisteluvussa 5812,59. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on rajoitettu, laski 2,03 prosenttia.

Nokian kurssi heikkeni tänään selvästi. Nokian A-osakkeen hinta halpeni 3,80 euroa 116,70 euroon. Vaihdetuimpien listalla ainoastaan Soneran kurssi vahvistui. Soneran osakkeen hinta kallistui 0,16 euroa 16,13 euroon.

Vaihdetuimpien listalle oli noussut muun muassa Konecranes. Yhtiön osake halpeni tänään 0,70 euroa 28,50 euroon.

Toimialoista eniten kärsivät metalli- ja konepajaosakkeet. Niiden hinnat halpenivat keskimäärin 3,79 prosenttia. Metsäosakkeiden hinnat halpenivat 3,31 prosenttia ja pankki- ja vakuutusosakkeet 1,28 prosenttia.

Kokonaisvaihtoa Helsingissä kertyi reilun 190 miljoonan euron edestä.

Nokian kurssi oli laskussa myös New Yorkin pörssissä kaupankäynnin alussa. Yhtiön osake oli halventunut 2,25 dollaria ja sen hinta oli Suomen aikaa kello viideltä 130,75 dollaria eli noin 691,7 markkaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme