Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Euroopan osakemarkkinat ovat eilen juhlineet Saksan valtiovarainministeri Oskar Lafontainen eroa. Markkinailo ei ole kuitenkaan levinnyt Suomeen. Ilonpilaajana on toiminut Nokia, jonka alamäki veti eilen koko Helsingin markkinan miinukselle. Myös pankki- ja rahoitustoimiala on lasketellut yli kolmen prosentin alamäkeä. New Yorkin osakemarkkinoiden kehitystä kuvaava Dow Jones -indeksi on tänään jo lähennellyt maagista 10 000 pisteen rajaa.

Valuuttamarkkinoilla taala on edelleen hieman vahvistunut euroon nähden. Markkinoilla pohditaan nyt, kuinka Saksan valtiovarainministerin vaihtuminen Oskar Lafontainesta Hans Eicheliin vaikuttaa Saksan talouspolitiikkaan. Kaikkiaan eilinen päivä on kuitenkin ollut hyvin rauhallinen.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg sanoi, että eurokorkojen lasku voisi vaikeuttaa maanosan talouskasvua ja työllisyyttä. Duisenbergin kommentti on pitänyt korkomarkkinat alavireisinä ja laskuvoittoisina.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme