Mainos
Mainos

Pörssikatsaus

Helsingin osakemarkkinoiden mollivire on jatkunut tänäänkin muun Euroopan mukana. Nokia on matkannut alas, vaikka kansainväliset analyytikot pitävät sekä Nokian että Ericssonin näkymiä lupaavina. Kauppalehden uutinen Soneran amerikan valloituksen ongelmista pelästytti sijoittajat aamulla, mutta Sonera eteni päivän mittaan yli kaksi ja puoli prosenttia plussalle. Metsätoimialaa on heikentänyt metsäjättien osingonjako. Markkinoilla on myös hieman ennakointia tekonologiabuumin hellittämisestä, mikä on tuonut uutta eloa esimerkiksi Rautaruukin ja Outokummun vaihtoon.

Povailut eurokorkojen laskuvarasta ovat tuoneet lyhyitä korkoja hieman alaspäin. Pitkiä korkoja on rauhoittanut Yhdysvaltain korkojen vakiintuminen odotettua heikompien talouslukujen vuoksi.

Valuuttamarkkinoilla dollari on ollut ristiaallokkossa. Kosovo-uutiset ovat vahvistaneet taalaa, mutta Yhdysvaltain kestokulutustavaroiden alhaiset tilausluvut ovat repineet dollaria alas. Euroa on vahvistanut Romano Prodin asettaminen ehdolle EU-komission johtoon.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme