Mainos
Mainos

Pörssipäivä 9.4.2001

New Yorkin pörssin vahva avaus käänsi kurssit nousuun myös Helsingin pörssissä tänään. Aamulla selvästi miinuksella matanut Hex-indeksi päätyi 0,62 prosenttia plussalle, kun pörssiveturi Nokia piristyi pieneen nousuun nousuun. Nokian päätöskurssi 26,80 euroa oli vain hitusen eli 0,10 euroa perjantaita parempi.

New Yorkissa aluksi yli 10 prosentin nousuun ponkaissut Sonera taas kallistui Helsingissäkin melkein kuusi prosenttia 8,68 euroon. Sijoittajat ilmeisesti uskovat, että yhtiön huonot uutiset ovat perjantain tulosvaroituksen jälkeen toistaiseksi ohitse. Kaupankäynti Helsingissä oli tänään vaisua, sillä vaihtoa kertyi vain runsaat 450 miljoonaa euroa. Portfolioindeksi oli 1,02 prosentin nousussa ja Hexin päätöslukema 8210,30 pistettä.

Vaihdetuimpien listan kakkoseksi nousi Pohjolan B-osake, joka kallistui pari prosenttia 42,70 euroon. Kolmanneksi eniten vaihtui UPM-Kymmeneä, Sonera oli vasta nelosena. Nousijoiden listan kärjessä oli reilut 10 prosenttia 15,80 euroon kallistunut Uponor, jota nosti ilmeisesti uutinen isosta tietoliikenneputkien tilauksesta Ruotsiin.

Vaihdetuimpien listalla ainoa laskija oli 0,25 eurolla 14,95 euroon halventunut Elisa Communications. Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit päätyivät kutakuinkin entisiin lukemiin. Metallisektori oli vajaan prosentin laskussa. Pankki- ja rahoitussektorilla kurssit kohenivat noin neljä prosenttia, kun Pohjolan lisäksi myös Sampo oli selvässä, noin 4,5 prosentin myötätuulessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme