Mainos
Mainos

Pörssipäivä: Pörssiviikko alkoi vakaassa nousussa

Helsingin pörssin nousuvire vankistui tänään iltaa kohti, kun teknologiakurssit lähtivät nousuun myös New Yorkissa. Nousua tahditti Nokia, jonka osake virkistyi yli viisi prosenttia 27,57 euroon. Soneran kurssi oli yli 7,5 prosentin nousussa ja osake kallistui 12,49 euroon.

Nousijoitten listan kärjessä JOT Automation paransi kurssiaan 30 prosenttia 1,30 euroon, PMJ Automec ja Eimo kallistuivat melkein 14 prosenttia. Elisa Communications oli sekin melkein 10 prosentin nousussa. Tele- ja teknologiasektorin ohella hyvässä vedossa olivat myös metsäyhtiöt, joiden kurssit paranivat keskimäärin melkein 2,5 prosenttia. Metalli- ja rahoitussektorilla kurssit sen sijaan liikkuivat lähellä perjantain lukemia.

Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päätyi 3,96 prosenttia perjantaita ylemmäs 8713,75 pisteeseen. Portfolioindeksi nousi 2,27 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 560 miljoonaa euroa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme