Mainos
Mainos

Pörssipäivä: Sonera painoi pörssin miinukselle

Teleoperaattori Soneran huonot uutiset näkyivät odotetusti pörssissä. Soneran osake lähti kovaan luisuun heti sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti myyntivoitoista ja muista kertaeristä puhdistetun tuloksensa jäävän melkein 1 miljardia markkaa heikommaksi kuin vuonna 1999.

Soneran kurssi putosi lopulta hieman päälle 9 prosenttia. Viimeiset kaupat tehtiin 21,29 euron eli 126,60 markan hintaan. Soneran alamäki veti koko Helsingin pörssin yleisindeksin laskuun, vaikka Nokian ohella nousussa olivat niin metsä, metalli kuin rahoituskin. Hexin lasku jäi 0,2 prosenttiin.

Pörssi

Suurista puhdistettu portfolioindeksi oli 0,6 prosentin laskussa. Sijoitusasiantuntijoiden mukaan Soneran pudotus olisi voinut olla nähtyä jyrkempikin, ellei Yhdysvalloista olisi samaan aikaan kantautunut tietoja viranomaisten ensimmäisestä hyväksynnästä Voicestream-kaupalle.

Alun perin amerikkalaiset eivät katsoneet hyvällä teleoperaattori Voicestreamin myyntiä saksalaiselle Deutsche Telekomille Saksan valtion suuren omistusosuuden vuoksi. Sonera on yksi Voicesreamin "vanhoja" omistajia. Amerikan viranomaisten lopullinen kanta kauppoihin on auki.

Myös pehmopaperiyhtiö Metsä-Tissue oli tuntuvassa laskussa, kun markkinoilla kuitattiin eilisiltana tulleet tiedot siitä, että EU ei olisi hyväksymässä sen myyntiä ruotsalaiselle SCA:lle. Tukevimmassa nousussa olivat tietotekniikan turvayhtiöt Stonesoft ja F-Secure. Niiden väliin tosin kiilasi elintarvikeyhtiö Danisco.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme