Mainos
Mainos

Pörssipäivä: UPM-Kymmene nousi yli 8 %

Osavuosikatsauksensa julkistanut UPM-Kymmene oli päivän tähti Helsingin pörssissä. Päivän toiseksi eniten vaihdetun yhtiön osakekurssi nousi 8,2 prosenttia 34,50 euroon.

Myös muutamat muut päivän tulostiedottajat lähtivät pörssissä selvään nousuun. Elcoteq nousi 6,1 prosenttia ja elektroniikkayhtiö PKC Group peräti 12,9 prosenttia. Finnlines ja Talentum sen sijaan lähtivät osavuosikatsaustensa myötä selvään laskuun. Finnlines putosi 6,3 prosenttia ja Talentum 5,9 prosenttia.

Osavuosituloksensa niinikään julkistaneen Fortumin kurssilasku jäi vajaaseen pariin prosenttiin, kun taas Huhtamäki putosi vain reilut puoli prosenttia. Pekingin toimipisteen avaamisesta kertonut Turkistuottajat nousi päivän mittaan 5,3 prosenttia.

Hex-yleisindeksi nousi Nokian vanavedessä 3,6 prosenttia 6074,99 pisteeseen. Nokian osakekurssi nousi vajaat viisi prosenttia 16,88 euroon. Painorajoitettu portfolioindeksi tyytyi kahden prosentin nousuun.

Vilkkaan tulospäivän kokonaisvaihto oli reilut 613 miljoonaa euroa. Nokian osuus vaihdosta oli vajaat 409 miljoonaa euroa, kun toiseksi eniten myytyä UPM-Kymmeneä puolestaan vaihdettiin noin 83 miljoonan euron arvosta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot