Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Fortum ei onnistunut yllättämään markkinoita ja sen kurssi painui hieman. Laskuviikon päätteeksi pörssi lähti kuitenkin reippaaseen nousuun Nokian perässä. UPM-Kymmenen suuromistaja Tiger on pudottanut selvästi omistustaan yhtiössä. Eilisillä kaupoilla rahaston omistus putosi kolmeen aiemmasta yli seitsemästä prosentista. UPM-Kymmenen suurin omistaja on nyt Pohjola-ryhmä.

Pitkät korot nousivat kaikkialla selvästi. Palkkojen nousu ja työpaikkojen lisääntyminen USA:ssa oli viime kuussareippaasti odotettua kiivaampaa. USA:n keskuspankin uskotaankin nyt nostavan korkoa prosenttiyksikön neljänneksen ensi kokouksessaan reilun parin viikon kuluttua.

Markkinoiden hermostuminen pudotti aluksi myös dollarin arvoa, joka kuitenkin toipui pian. Dollaria auttoi New Yorkin pörssin avautuminen nousussa korkohypähdyksestä huolimatta. Euron arvo painui hieman.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme