Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä viikko alkoi tasaisesti. Kaupankäynnin päätteeksi Hex-indeksi näytti nollaprosentin muutosta verrattuna perjantaihin ja päätöspisteiksi kirjattiin lähes sama kuin perjantaina eli 12812,59. Portfolioindeksi jaksoi nousta 0,6 prosenttia.

Pörssi

Nokia veti pörssiä alaviistoon, mutta metsä- ja metalliosakkeet samoin kuin vahva Sonera puolestaan kiskoivat indeksiä ylöspäin. Nokian hinta heikkeni maanantaina Helsingissä 1,60 euroa ja New Yorkissakin osake lähti laskuun. Sitä vastoin Sonera vahvistui 2,35 euroa 51,30 euroon. Metsäosakkeet nousivat keskimäärin 1,4 prosenttia ja metalli- ja konepajaosakkeet prosentin.

Korot

Pankki- ja rahoitustoimiala painui kaksi prosenttia. Raision osakkeen alamäki jatkui koko päivän, kun New York Times oli julkaissut artikkelin, jossa epäiltiin terveysvaikutteisten elintarvikkeiden kuten Raision Benecol-tuotteiden myyntimenestystä. Yhtiön osake heikkeni yli 10 prosenttia 3,78 euroon. Kokonaisvaihtoa oli koossa maanantain päätteeksi 732 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme