Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin Hex-indeksi osoitti päivän päätteeksi loivaa laskua jo kolmantena perättäisenä päivänä, mutta portfolioindeksi nousi reilusti plussalle. Hex taipui Nokian painosta, mutta Soneran loiva lasku kääntyi lopulta nousuun.

Pääjohtaja Heikki Marttisen erouutinen ei suuremmin heiluttanut Fortumin osaketta, joka heikkeni 2,2 prosenttia 4,35 euroon. Finvestin osake nousi 26 prosenttia 5,19 euroon, kun yhtiö oli ilmoittanut, että se valmistelee jakautumista kolmeksi listatuksi yhtiöksi. Nokian osake heikkeni 3,45 euroa 215,95 euroon. Sonera vahvistui 1,1 euroa 91 euroon. Iltapäivällä Soneraa heikensivät uutiset, joiden mukaan sen Zed mobiiliportaali on saamassa kilpailijan British Telecomilta.

Hex-indeksin päätöspisteet olivat 17192 eli 0,4 prosenttia keskiviikkoa vähemmän. Painorajoitettu portfolioindeksi näytti 1,2 prosentin plussaa. Metsätoimiala vaipui prosentin, pankki- ja rahoitustoimiala 1,4 prosenttia ja metalli- ja konepajayhtiöt päätyivät lähes edellispäivän tasolle. Kokonaisvaihtoa kertyi jälkipörssi ykkösen päätteeksi 847 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme