Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Pohjoismaiden suurimman pankkikonsernin syntyminen ei juuri säväyttänyt tänään pörssissä. Nordic Baltic Holdingin osake päätyi viime aikojen kaavan mukaan fuusion aiheuttaman alkuinnostuksen jälkeen laskuun.

Pankkikonsernin omistusyhtiön osake halpeni nelisen prosenttia 5,22 euroon, ja oli vain päivän kuudenneksi vaihdetuin osake. Pörssipäivää tahdittivat selkeästi teleosakkeet, jotka löivät ennätyksiään ja nostivat Hex-indeksin jälleen kerran entistä korkeammalle.

Hex vahvistui 641 pistettä eli 3,6 prosenttia pistelukuun 18277. Iltapäivällä Hex oli huilannut hetken jopa 18408 pisteen korkeudessa. Päivän kokonaisvaihto oli 822 miljoonaa euroa. Nokia tähditti itsensä 234,5 euroon, yhdeksän euroa perjantaita korkeammalle.

Päivän aikana Nokia käväisi 236,9 eurossa. Uusia huippulukemia iskivät myös Sonera, Helsingin Puhelin, Comptel ja F-Secure. Harvojen laskijoiden joukossa oli metalliala, kun omista fuusioistaan toipuvat metsäosakkeetkin saivat vihdoin itseensä ryhtiä 1,6 prosentin verran.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme