Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Nokia ja Sonera ottivat tänään jälleen paikkansa Helsingin pörssin vetureina. Niiden ansiosta Hex-indeksi pysyi tukevasti tiistain ennätystason yläpuolella, sillä pienten teknologiayhtiöiden komeita nousuja ei enää nähty. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päättyi pistelukuun 16452, missä on korotusta tiistaista 0,8 prosenttia. Heti aamulla Hex ponkaisi 16696 pisteeseen, mutta meno laantui iltapäivällä kun New Yorkin osakemarkkinat lähtivät laskuun.

Nokian hinta päättyi 204,20 euroon, mikä on 3,25 euroa tiistaista kalliimpi. Sonerasta maksettiin 85,80 euroa eli 1,40 edellispäivää enemmän. Painorajoitettu portfolioindeksi painui prosentin miinukselle. Sitä rasitti etenkin metsätoimialan 5,5 prosentin pudotus. Metalli- ja konepajatoimiala päättyi lähes tiistain tasolle. Pankki- ja rahoitusosakkeet ponnistelivat aamun alamäestä puolitoista prosenttia plussalle.

Tietotekniikkayhtiöistä Liinos, F-Secure ja Tietoenator pysyivät edelleen vaihdetuimpien osakkeiden listalla, mutta nyt niiden nousuprosentit olivat kutistuneet. Aldatalle, Sysopenille ja Tieto-X:lle laskua kirjattiin kymmenisen prosenttia. Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssi ykkösen päätteeksi 1,25 miljardia euroa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme