Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Kurssien lasku syveni vielä myöhään iltapäivällä, kun teknologiaosakkeet avautuivat New Yorkissa kovassa alamäessä korkopelkojen takia. Pörssin Hex-indeksi notkahti lopulta 1172,9 pistettä, vaikka Wall Streetin aiheuttama ensisäikähdys hälvenikin hieman. Hex laski yhteensä 8,27 prosenttia pistelukuun 13012,04 käytyään ensin pari sataa pistettä alempana.

Yleisindeksiä painoivat erityisesti raskaat teleosakkeet, mutta myös painorajoitettu portfolioindeksi heikkeni 5,9 prosenttia. Osakkeiden kurssit ovat nyt samalla tasolla kuin ennen joulua ja vuoden vaihteen kovaa noususpurttia. Hex tippui tänään toiseksi eniten koko historiansa aikana, ja se oli laskenut jo eilen 7,5 prosenttia.

Sonera heikkeni 12,6 prosenttia 55,5 euroon ja pörssin painavin osake Nokia halpeni miltei 9 prosenttia 158 euroon. Tele- ja tietotekniikkaosakkeiden jälkeen selvimmin heikkenivät pankkiosakkeet, 5,1 prosenttia.

Alakuloisesta vireestä huolimatta osakekauppa kävi kuitenkin vilkkaasti. Arvopaperit vaihtoivat omistajaa yhteensä 1,23 miljardilla eurolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme