Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssissä nähtiin viikon aluksi hiljainen kauppapäivä, joka päättyi Hex-yleisindeksin loivaan laskuun. Päivän vaihto jäi ensimmäisen jälkipörssin jälkeen alle 360 miljoonaan euroon. Verkkaista tunnelmaa selitettiin sillä, että markkinat odottavat nyt Yhdysvaltain keskuspankin tiistaista korkopäätöstä.

Porssirakennus


Hex-indeksi päätyi 0,4 prosentin laskuun: päätöslukemaksi tuli 13 449 pistettä. Indeksiä painoi rankasti Sonera, jota koettelee edelleen epäluuloisuus sen Saksan-valloitusten seurauksista. Sonera halpeni päivän aikana 6,9 prosenttia 38,31 euroon. Osake on laskenut yhteensä 12,5 prosenttia sen jälkeen, kun Soneran ja Telefonican 3G-yhteenliittymä torstaina voitti yhden Saksan umts-toimiluvista. Tämänpäiväinen päätöshinta oli alhaisin lähes kahteen viikkoon. Eräs välittäjä arveli, että Soneran hinta voi vajota jopa 35 euroon ennen kuin laskukierre päättyy. Uskoa ei tunnu löytyvän siihen, että uusi tulokas voisi pärjätä Saksan uuden sukupolven matkapuhelumarkkinoilla.

Pörssin verkkaisuus tarttui myös Nokian vaihtoon, mutta osake onnistui säilyttämään noususuunnan. Viime viikon 4,5 prosentin nousuun päättänyt osake pyöri tänään perjantaisen päätöshintansa molemmilla puolilla, mutta jäi lopulta 0,4 prosenttia plussalle. Hinnaksi tuli näin 45,99 euroa. Tietoturvayhtiö F-Secure kertoi yhteistyön alkamisesta Fujitsu-Siemensin kanssa. Tieto hillitsi osakkeen pudotusta, mutta kurssi jäi lopulta 1,3 prosenttia miinukselle. F-Securen kurssikäyrä on ollut laskeva sen jälkeen, kun yhtiö osavuosikatsauksessaan varoitti heikentyneistä tulosnäkymistä.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme