Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin aamulla alkanut laskuputki jatkui koko päivän.

Porssirakennus

Illansuussa alamäki hieman jyrkkeni, kun Wall Streetin teknologiaindeksi Nasdaq näytti menevän alaspäin. Kaupankäynnin päätteeksi yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 2,3 prosentin miinusta pisteluvussa 16787. Painorajoitettu portfolioindeksi notkahti 0,8 prosenttia. Nokian hinnasta pyyhkiytyi pois 1,8 euroa ja loppunoteeraukseksi jäi 60,30 euroa. Soneran kaupankäynti päättyi 55,85 euroon, mikä on 1,15 euroa edellispäivää vähemmän.

Tietoenator nousi vaihdetuimpien listalle kolmanneksi, mutta yhtiön osake menetti arvostaan yli viisi prosenttia eli 2,05 euroa ja päättyi 38,25 euroon. Syyksi osakkeen laskuun ei löytynyt yksittäistä selitystä, vaan meklarit arvioivat tuulten puhaltavan Atlantin takaa. Toimialoista tietotekniikka painui miinukselle 2,5 prosenttia, metalli- ja konepajateollisuus kaksi prosenttia, metsäteollisuus 1,8 prosenttia ja pankki- ja rahoitus prosentin. Kokonaisvaihdolla mitattuna päivä ei ollut erityisen vilkas, jälkipörssi ykkösen päätteeksi vaihtoa oli koossa 552 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme