Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Osakkeiden hinnat halpenivat tänään Helsingin pörssissä. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksetä kertova Hex-indeksi laski viikon ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä 0,94 prosenttia ja päätyi pistelukuun 6820,40.

Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettu, laski sen sijaan vain 0,12 prosenttia. Nokian osake halpeni 1,76 prosenttia 72,7 euroon. Soneran osake sen sijaan kallistui 0,46 prosenttia 17,38 euroon sen jälkeen, kun yhtiö oli julkaissut osavuosikatsauksensa.

Päivän pääpuheenaiheesta vastanneen Huhtamäen osake kallistui 2,1 prosenttia 34,20 euroon. Huhtamäki ilmoitti tänään myyvänsä makeisryhmänsä Leafin hollantilaiselle CSM:lle. Pankki- ja vakuutusalan osakkeiden hinnat kallistuivat maanantaina keskimäärin 0,65 prosenttia. Esimerkiksi Meritan osake kallistui 0,76 prosenttia 5,29 euroon. Metsäosakkeet halpenivat 1,63 prosenttia, kun taas metalli- ja konepajaosakkeiden hinnat kohosivat 0,49 prosenttia.

Kokonaisvaihtoa Helsingissä kertyi vaisuna kaupankäyntipäivänä reilun 250 miljoonan euron arvosta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme