Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin alamäki jatkui koko torstain ja hetki ennen kaupankäynnin päättymistä iltapäivällä keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi painui yli kolme prosenttia miinukselle, kun Nokian osake lähti jyrkkään laskuun painuttuaan New Yorkin pörssissä alle 80 dollarin.

Nokia oli alavireinen koko päivän Helsingissä ja sen osake halpeni päivän aikana 4,20 euroa 72,80 euroon. Hex-indeksi päättyi lopulta 2,65 prosenttia miinukselle pistelukuun 6790,25. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettu, nousi 0,7 prosenttia.

Metsäyhtiöiden kauppa kävi vilkkaana ja metsäosakkeet nousivat keskimäärin 5,5 prosenttia. Metalli- ja konepajateollisuus kallistui 7,3 prosenttia Valmetin ja Nordic Aluminiumin johdolla. Valmetin osake nousi 14,5 prosenttia ja Nordic Aluminium yhdeksän prosenttia. Pankki- ja rahoitussektori heikkeni 0,7 prosenttia.

Päivän menettäjiin kuuluivat Sonera ja Raisio. Soneran osake heikkeni viisi prosenttia ja Raision huonot tulevaisuudennäkymät leikkasivat osakkeesta 4,5 prosenttia. Kokonaisvaihtoa kertyi jatkuvan kaupankäynnin päätteeksi 460 miljoonaa euroa eli 2,7 miljardia markkaa.
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme