Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin ja Euroopan pörssit saivat vauhtia Yhdysvaltojen odotettua heikommista tuotantoluvuista.

Erityisesti nousussa olivat metsäteollisuuden osakkeet, jotka hyötyivät USA:n kilpailijoidensa hyvistä alkuvuoden tuloksista. StoraEnson ja Metsä-Serlan osakkeet kallistuivat yli kaksi prosenttia. Päinvastoin kuin muualla Euroopassa, pankkitoimiala oli Helsingissä laskussa, samoin vakuutus. Pörssiveturi Nokia oli jälleen vedossa, kurssi kallistui liki kaksi euroa. Myös New Yorkin pörssissä Nokian kurssi on avautunut vajaan dollarin nousussa.

Yhdysvaltojen tuottajahintojen odotettua maltillisempi lasku sysäsi syrjään koronnostopelkoja. Euroopan koroissa tiedot eivät aiheuttaneet suuriakaan liikahduksia.

Valuuttamarkkinoilla euro heikkeni aluksi saksalaiskommenttien myötä, mutta palautui myöhemmin aamuiselle tasolleen. Sijoittajat odottavat jo nyt Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtajan Alan Greenspanin ensiviikkoista puhetta. Kukaan ei kuitenkaan odota, että Greenspan viittaisi uuteen koronnostoon.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme