Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Kaupankäynti Helsingin pörssissä päättyi tänään aivan viime perjantain tasolle. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi oli 0,16 pisteen tai 0 prosentin laskulla pisteluvussa 8 111,96. Myös portfolioindeksi pysyi 0,04 prosentin laskulla lähellä perjantain lukuja.

Aamupäivällä pörssi lähti hyvään nousuun ja vielä kahden aikaan iltapäivälläkin Hex oli puoli prosenttia nousussa. Sekä nousussa että laskussa oli useita osakkeita, suurin nousija oli edelleen Conventum 8,26 prosentin nousullaan. Nokian osake puolestaan jämähti perjantain hintaansa 91,8 euroa. Päivän kokonaisvaihto oli noin 223 miljoonaa euroa.

Toimialoista metsäteollisuus päätyi 0,34 prosentin nousuun ja metalli- ja koneala 0,07 prosentin nousuun. Pankki- ja rahoitusala taas oli 0,18 prosenttia laskussa.

New Yorkissa pörssi jatkoi aamulla lievää nousua perjantain kaupankäynnin ennätyksellisistä päättymisluvuista. Analyytikot ennustivat päivästä erittäin hyvää. 17.35 Suomen aikaa Dow Jones -indeksi oli 0,04 prosenttia tai 4,11 pistettä nousussa, pisteluvussa 11 197,18. Nokian osake oli Wall Streetillä 1,4 dollaria laskussa, 93 dollarissa.

Euroopan valtapörssit olivat tänään lievässä nousussa. Frankfurtissa Xetra Dax -indeksi oli noussut 0,32 prosenttia ja Lontoossa FTSE 100 -indeksi 0,3 prosenttia. Myös Saksassa uumoiltiin hyvää pörssipäivää.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme