Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin koko päivän kestänyt alamäki kääntyi myöhään iltapäivällä, kun New Yorkin pörssi ja Nokian kurssi Wall Streetillä lähtivät nousuun.

Nokia on vahvistunut jo yli dollarin, reiluun 96 taalaan. Helsingissä tänään ensimmäistä kertaa pre-listalle noteerattu kylpyhuonekalustevalmistaja Sanitec nousi 15 prosenttia antihintaansa kalliimmaksi. Voittojen kotiukset iskivät puolestaan Raision osakkeeseen, kurssi upposi yli 5 prosenttia. Toimialoista metsä ja energia olivat vahvassa nousussa.

Valuuttamarkkinoilla saatiin kylmä herätys, kun euro upposi kuin kivi vuoden heikoimpaan arvoonsa dollariin nähden. Pudotuksen pontimena oli saksalaisen päivälehden tieto siitä, että Ranska olisi lipeämässä emu-kriitereistä. Ranskan valtiovarainministeri kiisti myöhemmin tiedot, ja euro palautuikin hieman.

Euron heikkous heijastui myös korkomarkkinoille. Pitkät korot singahtivat reippaasti ylöspäin ja joukkovelkakirjojen hinnat painuivat vuoden alhaisimpiin arvoihinsa. Lyhyissä koroissa muutokset jäivät vielä vähäisiksi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme