Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssi sulkeutui tänään ennätyksellisissä nousutunnelmissa.

Helsingin osakemarkkinat puhkuivat tänään parin prosentin vauhtia yläviistoon. Normaaliin tapaan Nokia meni edellä, mutta hyvää vauhtia piti yllä myös Walkisoftin myynyt UPM. Raisiota nostivat Yhdysvalloista kantautuneet tiedot, joiden mukaan Benecolin myynti olisi lähtenyt vahvasti liikkeelle.

Euroopan pääpörssit - Lontoo, Frankfurt ja Pariisi - olivat kaikki plussalla, kun Yhdysvaltain koronnostopaineet purkautuivat. Myös New York on avautunut myötätuulessa.

Yhdysvaltain inflaatioluvut ja Euroopan Keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenbergin kommentit saivat euron virkistymään valuuttamarkkinoilla. Duisenbergin puhetta tulkittiin siten, että EKP pitää korkojen nostoa mahdollisena, mikäli euro heikkenee liikaa.

Myös korkomarkkinoilla herkistyttiin Duisenbergin puheille. Lyhyet korot laskivat, mutta pitkät kääntyivät iltapäivällä nousuun.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme