Mainos
Mainos

Pörssipäivä

Nokia veti nousuvauhdissa olleen pörssin päivän päätteeksi niukasti miinukselle. Iltapäivän tunnelman latisti New York, jossa kauppa alkoi ilman selvää suuntaa. Nokia on siellä nyt likimain eilisen päätöslukemissa. Raision osake nyykähti, kun investointipankki Merrill Lynch pudotti osakkeen suositusta. Amerin osake sai puhtia toimitusjohtaja Roger Talermon arviosta, että yhtiö alkaa olla kunnossa. Päivän kokonaisvaihto oli puolitoista miljardia markkaa.

Euron arvo on ensi kertaa pudonnut alle 1,05 dollarin. Euroa ovat painaneet Euroopan keskuspankin pääjohtajan Wim Duisenbergin puheet siitä, ettei euro voi vahvistua ennen kuin euroalueen kasvu pääsee vauhtiin. USA:n vahva talous taas tukee dollaria.

Yhdysvalloissa kestokulutustavaroiden tilaukset vähenivät huhtikuussa toisin kuin odotettiin. Uutinen laski korkoja hetkeksi, mutta lukemat palautuivat myöhemmin eilisiin arvoihin. Euroalueen inflaatio sen sijaan oli odotusten mukaisesti huhtikuussa ennallaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme