Mainos
Mainos

Pörssisähkön hinta nousussa

Pakkaset ovat nostaneet tuntuvasti Pohjoismaiden markkinoiden sähkön hintanoteerauksia. Sähkön hinta Pohjoismaisessa sähköpörssissä nousi tänään aamupäivällä korkeimmillaan 4,5 senttiin kilowattitunnilta.

Suomen ja Pohjoismaiden markkinoiden järjestelmähinta nousi tänään keskimäärin 3,7 senttiin kilowattitunnilta. Syyskuussa sähköpörssin järjestelmähinta oli keskimäärin 2,6 senttiä kilowattitunnilta. Sähkön hinta pohjoismaisilla markkinoilla oli korkeimmillaan aamulla 9 ja 10 välillä.

Pörssisähköä myytiin pääasiassa Ruotsin markkinoille muista Pohjoismaista. Suomen sähkön kulutus oli aamulla kymmenen jälkeen 11600 megawattia. Suomeen tuotiin sähkö Venäjältä 1089 megawatin teholla ja sitä vietiin Ruotsiin 226 megawatin teholla. Suomen tuotanto oli 10 749 megawattia, nettotuonti 829 megawattia ja tuotantovaje 122 megawattia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme