Mainos
Mainos

Pörssissä vaisu päivä

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä olivat tänään tasaisessa ja enimmillään yli kahden prosentin laskussa.

Päiväkaupankäynnin päätteeksi yleisindeksin jyrkkä lasku kuitenkin loiveni hieman, ja Hex-yleisindeksi päätyi 1,5 prosentin laskuun.

Nokian painoarvoa rajoittavassa portfolioindeksissä laskua kertyi maanantaina 0,4 prosenttia. Pörssin osakevaihto oli ennen iltapörssin kauppoja 626 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli 480 miljoonaa euroa.

Verraten vaisuksi jäänyttä maanantaipörssiä varjostivat huomenna julkistettavat Nokian tulosnäkymät. Nokian kurssia painoivat laskuun markkina-arviot siitä, ettei yhtiö vielä esittelekään uutta värinäyttöpuhelinta. Nokian osakkeella viimeiset kaupat ennen iltapörssiä tehtiin 27,05 euron kurssiin eli 2,35 prosenttia perjantain päätöskurssia alempaan hintaan. Alimmillaan Nokia käväisi päivän aikana 26,63 eurossa.

Soneran päätöskurssi laski maanantaina 1,6 prosenttia 5,62 euroon.

Päivän ykkösnousija oli sisäpiirikauppojen epäilyjen kohteena oleva Talentum, jonka osake kallistui 9,1 prosenttia. Nousussa olivat myös Fiskars, Sysopen, Benefon ja Oko. Jyrkimmin vaihtokurssi putosi Plandentin ja Enderon osakkeilla.

Myös Euroopan valtapörsseissä suunta oli alaspäin. Frankfurt oli illansuussa 0,6 prosentin ja Lontoo 0,2 prosentin laskussa. Pariisissa lasku oli lähes prosentin luokkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme