Mainos
Mainos

Pörssit nousevat maailmalla, mutta talous junnaa

Osakemarkkinat ovat lähteneet rivakkaan nousuun ympäri maailmaa, vaikka talouskehitys on edelleen heikkoa. Ekonomistit varoittavat, että keskuspankkien poikkeustoimet voivat johtaa hintakupliin ja myös inflaation, eli kuluttajahintojen kiihtymiseen.

Pörssikurssit ovat nousseet reipasta tahtia erityisesti USA:ssa ja Japanissa. Ekonomistien mukaan taustalla ovat erityisesti keskuspankkien erityistoimet.

– Reaalitalouden puolelta ei ole tullut niin hyviä uutisia, että osakemarkkinat olisivat sen takia nousseet. Pörssikurssien nousujen taustalla on se, mitä keskuspankit ovat viime viikkoina tehneet ja sanoneet, Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki toteaa.

Ekonomistit varoittelevat samalla hintakuplista, jotka johtuvat keskuspankkien toimista.

– Tällainen kuplariski on olemassa, että asunto- ja osakehintoihin tulee kuplia, jotka jossain vaiheessa poksahtavat. Tässä on myös inflaatioriski, sanoo Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme