Mainos
Mainos

Pörssiviikkko: Hintojen nousu tyrehtyi

Osakkeiden hintojen nousu tyrehtyi Helsingin pörssissä perjantaina iltapäivällä, kun Yhdysvaltain osakemarkkinoilta ei tullut selkeää viestiä suunnasta. Hex-yleisindeksi päätyi lopulta 0,3 prosenttia miinukselle.

Nokialla viimeiset kaupat tehtiin 43,10 euron hintaan, kun torstaina päätöskurssi oli reilut 50 senttiä korkeampi. Sen sijaan torstaina rajusti pudonnut teleoperaattori Sonera nousi lähes 7 prosenttia. Korjausliikkeen syynä oli markkinoilla jälleen kerran pintaan nousseet huhut, että yhtiön myynnissä päästäisiin eteenpäin jo viikonlopun aikana.

Sonerasta huhuille ei saatu vahvistusta, ja liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen kertoi illansuussa Yleisradion TV-Uutisille, ettei uutta asian tiimoilta ole luvassa myöskään lähiaikoina. Viimeiset kaupat Soneralla tehtiin 22,75 eurolla.

Perjantain suurin menettäjä oli tietoturvayhtiö F-Secure, joka kertoi viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksen jäävän 3 miljoonaa euroa pakkaselle. Se sulatti yhtiön osakkeen hinnasta 18,5 prosenttia. Päivän viimeiset kaupat tehtiin 3,87 eurolla.

Myös Fiskars kertoi viime vuoden voittonsa jäävän aikaisemmin arvioitua pienemmäksi, mutta kulutustuotteita valmistava yhtiö selvisi 5,4 prosentin pudotuksella. Hex-indeksiä rajatumpi portfolioindeksi pysyi 1,1 prosenttia plussalla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme