Mainos
Mainos

Pörssiviikko alkoi nousulla

Helsingin pörssissä viikko alkoi kurssinousulla muun Euroopan tavoin. Sijoittajien mukaan nyt otettiin takaisin perjantain kurssilaskua, mutta mitään lopullista käännettä ei ole vielä nähty. Kurssit sahaavat vastakin. Helsingin pörssin kiintotähti Nokia kallistui päivän aikana lähes 9 prosenttia. Viralliseksi päätöskurssiksi tuli 18,40 euroa. Nokian nousun myötä yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi kohentui 5,4 prosenttia 6158,40 pisteeseen.

Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi mittasi nousuksi 1,9 prosenttia. Sitä lykki alaspäin pankkien, liikenteen ja rakennusteollisuuden alamäki. Päivän nousija oli sijoitusyhtiö Menire hieman päälle 14 prosentilla. Siihen riitti, että yhtiön osakkeen hinta kallistui 7 senttiä 0,56 euroon. Hintaa nosti tieto, että yhtiö ilmoitti myyneensä Lontoon pörssissä Exchange FS Groupin osakkeita ja kuitanneensa niistä myyntivoiton. Kakkostilaa piti elektroniikan sopimusvalmistaja Elcoteq ja kolmantena oli metsäyhtiö M-Real, joka ilmoitti pääomistajansa Metsäliiton mukaan yhtiön metsien pistämisestä omaan yhtiöön.

Päivän laskukärjestä löytyivät Raisio, Lännen tehtaat ja Benefon. Vaikka kurssit olivat keskimäärin nousussa, kauppa oli melko vähäistä. Virallisen kaupankäynnin päättyessä kauppaa oli tehty melko tarkalleen 480 miljoonalla eurolla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme