Mainos
Mainos

Pörssiyhtiöitä hiillostetaan vuodesta 2000

Pörssiyhtiöiltä vaaditaan selkeää tietoa, miten vuosituhannen vaihde vaikuttaa niiden toimintaan. Rahoitustarkastus ja pörssi vaativat yhtiöiltä muun muassa tietoa kustannuksista.

Vuosituhannen vaihde voi tuoda yrityksille ikäviä yllätyksiä: pahimmillaan tietokonejärjestelmä voi kaatua ja koko tuotanto seisahtua. Tulos voi romahtaa ja pörssikurssi sukeltaa sen seurauksena. Pörssin mukaan sijoittajilla pitäisikin olla oikeus saada tietää, miten yritykset ovat varautunut vuoden 2000 mukanaan tuomiin ongelmiin.

Pörssi laatii asiasta parhaillaan ohjeita yhdessä Rahoitustarkastuksen kanssa. Yhdysvalloissa viranomaiset ovat uhanneet 2000-tiedottamisesta livenneitä pörssiyhtiöitä oikeustoimilla. Konsulttiyhtiö Cap Geminin tutkimukseen vastanneista suomalaisyrityksistä lähes kaikki uskovat saavansa järjestelmät kuntoon ennen vuosituhannen vaihdetta.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme