Mainos
Mainos

Posiva haki rakennuslupaa loppusijoituslaitokselle

Ydinjätteiden loppusijoitusta hoitava Posiva on jättänyt aamulla valtioneuvostolle ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakennuslupahakemuksen. Jos rakennuslupa tulee, Posiva voisi jättää käyttölupahakemuksen vuonna 2020 ja aloittaa loppusijoituksen vuonna 2022.

Eurajoen Olkiluotoon suunnitellulle laitospaikalle rakennetaan käytetyn ydinpolttoaineen kapselointi- ja loppusijoituslaitos. Maan päällä kapselointilaitoksessa käytetty polttoaine kapseloidaan ja maan alle viedään kapselit loppusijoitettavaksi tunneleihin 400-450 metrin syvyyteen.

– Loppusijoitustilat tullaan louhimaan ehjään kallioon vaiheittain laitoksen suunnitellun 100 vuoden käytön aikana, sanoo varatoimitusjohtaja Timo Äikäs.

Laitokseen on tarkoitus loppusijoittaa 9000 uraanitonnia käytettyä polttoainetta. Se tulee Teollisuuden voiman (TVO) ja Fortumin nykyisistä neljästä ydinvoimalaitosyksiköstä, rakenteilla olevasta Olkiluoto 3:sta ja suunnitellusta Olkiluoto 4:stä.

Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan rakentamislupahakemus toimitetaan valtioneuvoston käsittelyyn vuoden 2014 loppupuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme