Mainos
Mainos

Posivan tytäryhtiö myy osaamistaan Fennovoimalle ydinjätteen loppusijoittamisessa

Posivan tytäryhtiö Posiva Solutions on sopinut toimittavansa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen asiantuntijaosaamista Fennovoimalle. Sopimus kattaa loppusijoituksen paikkavalintaan liittyviä palveluita.   

Posiva Solutions myy Fennovoimalle palvelua Hankikiven ydinvoimalaitoksen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen suunnittelemiseksi ja kehittämiseksi.

Sopimus kattaa pääasiassa loppusijoituslaitoksen paikanvalintaa ja sitä koskevaa asiantuntijaosaamista.  

Fennovoiman ydinjätteen loppusijoitusasia on ollut auki pitkään, sillä Posiva on ilmoittanut, että Fennovoiman jätteet eivät mahdu sen Onkaloon.

Posivan Onkaloon sijoitetaan aikanaan Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitosten käytetyt polttoaineet.  

– Posiva Solutionsin sopimus Fennovoiman kanssa ei siten vaikuta tähän, eikä sisällä Fennovoiman käytetyn ydinpolttoaineen sijoittamista Onkaloon, vahvistaa Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka tiedotteessa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot