Mainos
Mainos

Posti hoitaa enää joka kuudetta myymäläänsä

Nykyään Itella-nimellä tunnettu Suomen Posti hoitaa enää kuudesosaa postipalvelumyymälöistä. Suomen 1200 myymälästä tuhatkunta on siirtynyt yksityisille yrittäjille. Tänä vuonna yrityksille siirtyy 20 myymälää ja lähivuosina vielä 50 lisää.

Suurin osa posteista on siirtynyt päivittäistavarakauppojen yhteyteen. Posteja löytyy myös kioskeista, huoltoasemilta, kukka-, kirja- ja lahjatavarakaupoista, baareista, pankeista ja kunnantaloilta. Ensimmäiset yrittäjäpostit aloittivat jo vuonna 1986. Silloin postipaikkoja oli yli 3000.

Kuluttajamyynnistä vastaava johtaja Lars Eklundh kertoo, että prosessiin on useita syitä. Suurimman potkun postien ulkoistamiselle ja myymälöiden vähentämiselle antoi se, että Postipankin ja sittemmin Leonian pankkipalvelut loppuivat posteista. Myöhemmin internet- ja puhelinpalvelut ja kilpailun kiristyminen pakettiliikenteessä ovat vaikuttaneet vähennyksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme