Mainos
Mainos

Posti ja Libri-Logistiikka perustavat yhteisyrityksen

Suomen Posti Oyj ja Libri-Logistiikka Oy aloittavat yhteistyön palveluvarastoinnissa. Libri-Logistiikka Oy eriytti Logia-liiketoimintansa tytäryhtiökseen, Logia Oy:ksi, jonka osakekannasta Posti osti 50 prosenttia.

Logia Oy tuottaa palveluvarastointia muun muassa IT-, kulutuselektroniikka- ja lääketeollisuuden tuotteille. Sillä on Vantaalla viisi palveluvarastoa, joiden yhteispinta-ala on runsaat 38 000 neliömetriä. Logian liikevaihto vuonna 2001 oli 11,3 miljoonaa euroa. Logia-liiketoiminnan palveluksessa on 126 työntekijää, jotka siirtyvät muutoksen myötä uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Postille yrityskauppa on osa logistiikan strategiaa, jonka tavoitteena on vahvistaa palveluvarastoliiketoiminnan markkinaosuutta sekä kannattavuutta. Libri-Logistiikka Oy:n tavoitteena on Logian asiakkaiden logistiikkatoimintojen edelleen kehittäminen Postin tuomilla resursseilla ja osaamisella. Libri-Logistiikka Oy jatkaa normaalisti graafisen ja kirja-alan logistiikkatoimintojaan Hyvinkään toimipisteissä.

Postin logistiikkaliiketoiminta on kasvussa. Nyt perustettu yhteisyritys, konserniyhtiö LP-Logistiikkapalvelut Oy:n 12 200 neliön lisälaajennus Vantaalla sekä palveluvarastointiliiketoiminnan käynnistyminen Baltiassa vahvistavat Postin mukaan sen kilpailukykyä markkinoilla. Kaiken kaikkiaan Postilla on palveluvarastopinta-alaa nyt noin 190 000 neliömetriä, joissa palvellaan sekä yritys- että kuluttajakauppaa. Asiakaskanta koostuu Suomen suurimmista yrityksistä liiketoimintaansa käynnistäviin nettikauppoihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme