Mainos
Mainos

Posti ostaa Leijonajakelun

Posti ostaa Leijonajakelun Helsingin Sanomilta. Kauppahintaa ei kerrota. Leijonajakelun 1800 työntekijää siirtyy Postin palvelukseen.

SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö on myynyt Leijonajakelu Oy:n liiketoiminnan Suomen Postille Oyj:lle. Leijonajakelu vastaa sanomalehtien varhaisjakelusta Etelä-Suomessa sekä huolehtii Helsingin Sanomien ja Taloussanomien valtakunnallisesta jakelusta.

SanomanWSOY:n mukaan järjestelyn tavoitteena on turvata varhaisjakelu.

Jakeluliiketoiminnan myyminen maan johtavalle jakelijalle parantaa SanomaWSOY:n mukaan mahdollisuuksia kehittää Leijonajakelun laatua ja tehokkuutta. Sanoma jatkaa tiivistä yhteistyötä Leijonajakelun kanssa myös kaupan jälkeen.

Leijonajakelun henkilökunta ei vähene kaupan seurauksena, ja työntekijät jatkavat Postin palveluksessa ns. vanhoina työntekijöinä. Leijonajakelun toimitusjohtajana jatkaa Ismo Heikkonen.

Leijonajakelun liikevaihto vuonna 2002 oli 69,7 milj. euroa. Yrityksessä työskentelee noin 1800 lehdenjakajaa ja 100 toimihenkilöä.

Kauppa on ehdollinen ja edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Sanoma ja Posti järjestävät aiheesta lehdistötilaisuuden kello 14.00.

(MTV3)

(Talousuutiset 23.04.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme