Mainos
Mainos

Posti vähentää väkeä

Posti aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat konsernin esikunta- ja tukitoimintoja. Henkilöstön vähentämistarpeen arvioidaan olevan enintään 250 henkeä.

Esikunta- ja tukitoimintojen tehostamistarpeen taustalla ovat Posti-konsernissa viime vuosina toteutetut merkittävät liiketoiminnan uudelleenorganisoinnit ja konsernirakenteen muutokset, joissa on syntynyt päällekkäistoimintoja.

Myös Postin taloudellinen tilanne on syynä toimintojen uudelleentarkasteluun. Konsernin tulos on selkeästi alentunut kuluvana vuonna, mihin ovat syynä perinteisen kirjeen volyymikehityksen taittuminen, merkittävä eläkekulujen kasvu sekä yhä tulosta rasittava Leonia-yhteistyön loppuminen postitoimipaikoissa.

Postin ensisijaisena tavoitteena on uudelleensijoittaa työtä vaille jäävä henkilöstö muihin tehtäviin konsernissa. Myös erilaiset eläkemahdollisuudet selvitetään.

Postissa työskentelee 23 500 henkilöä. Käynnistyvillä yt-neuvotteluilla ei ole vaikutusta Postin asiakaspalveluun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme