Mainos
Mainos

Postin tulos kasvoi pakettipalvelujen ansiosta - yt-kierre jatkuu

Posti kasvatti tulostaan loka-joulukuussa paketti- ja logistiikkapalvelujen ansiosta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 25,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 23,5 miljoonaa. Liikevaihto laski lähes 12 prosenttia.  

Paketti- ja logistiikkapalvelujen tappio pienentyi 0,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 12,6 miljoonasta eurosta.   

Jakelumäärien lasku heikensi tulosta postipalvelujen osalta. Postipalvelujen liiketulos ilman kertaluonteisia eriä heikkeni 24,8 miljoonaan euroon, kun se edellisvuoden loka-joulukuussa oli 36,9 miljoonaa euroa. Tulos heikkeni myös Itella Venäjällä.   

Loppuvuoden postialan lakko vaikutti tulokseen negatiivisesti. Toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo, että lakon takia yhtiö menetti etenkin pakettitoimituksia kilpailijoille.   

Koko vuonna yhtiön pakettipalvelut vetivät kuitenkin hyvin. Posti toimitti yli 33 miljoonaa pakettia, joten kasvua oli yli 2 prosenttia.  

Yt-kierre jatkuu  

Postissa oli vuoden lopussa työsuhteessa 21 600 henkilöä. Suomessa henkilöstöä oli lähes 17 000.  Kokonaisuudessaan henkilöstön määrä vähentyi verrattuna edellisvuoteen lähes 1 700:lla.  

Posti irtisanoi henkilöstöään yt-neuvotteluissa viime vuonna yhteensä 328 henkilötyövuodella ja vapaaehtoisten järjestelyjen kautta 42 henkilötyövuodella. Lisäksi yritysjärjestelyt vähensivät henkilöstön lukumäärää.   

Posti aloitti tammikuun lopussa jälleen yt-neuvottelut, joissa alustava vähennystarve on enintään 860 henkilöä. Neuvottelujen piirissä on noin 7 600 vakituista työntekijää.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot